Sobre nosaltres

Los Montoya es va crear l’any 2018 per l’autor i director Iván Morales, incorporant-se a l’any següent la productora teatral Júlia Simó Puyo.

Som una plataforma sòlida des d’on s’aixequen projectes teatrals i audiovisuals de vocació popular i rigorosa, que vol incidir en l’escena i en les pantalles del nostre país creant una narrativa pròpia, feta amb la màxima ambició creativa i artesanal possible.

Iván Morales
Dramaturg, actor i director

Els seus primers passos artístics es nodreixen de l’underground dels 80 i 90 quan sent un nen va participar en fanzines de cònic i programes en ràdios lliures. Aquí va aprendre el valor de l’autarquia artística i a no perdre mai els aires del carrer. Aviat va donar les seves primeres passes com actor, que l’han portat a més de trenta anys d’experiència.

Al mateix temps va desenvolupar una trajectòria com a guionista que va tenir el seu inici al 2000 amb Mi Dulce, seguit de El truco del manco. Ha exercit de guionista i showrunner de la serie de TV3 Heavies Tendres de Juanjo Sáez.

Com a director audiovisual va debutar, també a l’any 2000 amb el curtmetratge Ha llegado el momento de contarte mi secreto, estrenat al Festival de Gijón. Ha dirigit Dibujo de David al 2008. Ha dirigit videoclips i també curts per YouTube entorn a l’univers de les seves obres de teatre. Ha sigut director d’actors  a la pel·lícula de Lluís Danés, La Vampira de Barcelona, que l’ha permès treballar amb un repartiment extraordinari (Sergi López, Nora Navas, Mario Gas…), i que s’ha endut el premi del Públic al Festival de Sitges i nombrosos Gaudís.

Com a director teatral ha estrenat en sales com el Teatre Lliure, el Teatre Romea, el Teatro del Barrio, La Abadía o a una antiga discoteca abandonada a Tàrrega, el terrat d’un veí o la seva pròpia casa. Amb Sé de un lugar (2012) va fer una gira por tot el món durant set anys.

Ha dirigit textos propis com Jo Mai, Cleopatra, o Els Desgraciats, y aliens, Wasted de Kae Tempest, La partida de Ajedrez de Stefan Zweig, La Calavera de Connemara de Martin Macdonagh, Instrumental de James RhodesLa Cabra o qui es la Sylvia? d’Edward Albee, protagonitzada per Emma Vilarasau i Jordi Bosch, i també amb producció de Focus prepara la versió teatral de l’Assassinat a l’Orient Exprés, d’Agatha Christie, protagonitzada per Eduard Farelo, Anna Barrachina i vuit actrius més.

Júlia Simó Puyo
Productora

Júlia Simó és llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramón Llull. Exerceix des de 2014 com a productora teatral. L’any 2017 va fundar el Teatre La Gleva juntament amb Bàrbara Granados i Albert de la Torre, on ha realitzat produccions com Tránsitos (2020), en coproducció amb el Grec Festival de Barcelona, Espacio Callejón (Argentina), La Contracultural (Uruguay) i Iberescena; Richard III and they’ve never heard of love (2019) en coproducció amb el Festival Grec i La Mama Experimental Theatre of New York, La Mujer más fea del Mundo d’Ana Rujas i Bárbara Mestanza, representada a la Sala Atrium i al Teatro Pavon Kamikaze, en gira per Espanya i properament programada al Matadero – Naves del Español, entre molts altres espectacles.

Ha fet nombroses gires com la del espectacle Desayuna conmigo d’Iván Morales, representada recentement al Teatro Abadía de Madrid.

Com a productora executiva, els últims treballs realitzats són la producció de la gira per Bèlgica i Holanda de l’espectacle Amnè(i)s(t)ia: Say Sorry de Chokri Ben Chicka, i Alba o el Jardín de las Delicias de Marc Artigau (TNC, Temporada Alta).

Contacta amb nosaltres

Envia’ns un mail a losmontoya.productora@gmail.com