LOS JUEGOS FEROCES (El Día del Watusi vol.1)

Si la Barcelona del segle XX té una novel·la de culte, és la que va retratar en tres volums la historia de la ciutat entre els anys 70 i 90 del segle XX. El Grec acull un primer tast, amb elements musicals, de la primera adaptació teatral de l'obra.

Desequilibrada, enfebrida, apassionant... Així, en paraules de l'actor, director, guionista i artífex d'aquest muntatge, Iván Morales, és la novel·la riu que va publicar entre els anys 2002 i el 2003 l'escriptor Francisco Casavella. Era el retrat en tres volums de la vida de Fernando Atienza, representant d'una Barcelona que potser va ser invisibilitzada (en el món del teatre, la TV i el cinema, és a dir, dels relats dramàtics, no hi ha pràcticament testimoni dels personatges i els punts de vista que en aquesta novel·la hi apareixen), i va quedar enterrada en les catacombes on va a parar tot allò que no volem mirar, realitats incòmodes que són, però, en l'origen de tantes coses que vivim avui. Amb Fernando Atienza viurem una infantesa en els barris de barraques de Montjuïc, una adolescència entre els poderosos de la Transició i una joventut amb rerefons olímpic, repartida entre la bohèmia de la plaça Reial i la burgesia benestant de Sant Gervasi. I sobre totes aquestes vivències, la llegenda del Watusi, una mena de antiheroi de barri que alimenta l'imaginari del protagonista... Ell ens parla de la nostra ciutat amb poesia i amb humor, amb sinceritat i fent denúncia, amb un pòsit romàntic que sona a funk i a rumba, que fa olor de tabac, de concert de punk i dels pixats d'una cantonada de la plaça Reial.

Fitxa artística
 • Autoria
  Francisco Casavella
 • Adaptació i direcció
  Iván Morales
 • Interpretació i música
  Enric Auquer, Àlex Monner, Xavi Sáez, David Climent, Raquel Ferri i Bruna Cusí. Amb la col·laboració especial de Raynald Colom.
 • Direcció de moviment
  David Climent
 • Llums
  Ana Rovira
 • Ajudantia de direcció
  Júlia Barbany
 • Direcció musical
  Jordi Busquets
 • Direcció de producció
  Júlia Simó Puyo
Comparteix-ho